Het landfront 4 t/m 7 ( 1831 )

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Front 4 – 5 “][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4046″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” onclick=”img_link_large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Voorbij Bastion 3 volgt het volgende deel van het verdedigingsfront namelijk : Bastion 4 en 5 die onderling zijn verbonden door middel van een  287 meter lange vestingwal.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]In het midden van deze wal bevindt  zich een poterne, of te wel een ondergrondse doorgang naar een ander deel van een vestingwerk. Deze doorgang geeft toegang naar een aan de vestingwal gelegen uitbouw. Deze uitbouw1 zorgt ervoor dat er zijdelings vuur gegeven kan worden. In dit geval de vestinggracht maar ook een deel van het voorliggende terrein. Op  dit terrein, het glacis, ligt aan het uiteinde nog een lunet. Dit verdedigingswerk sluit aan op de voorgracht.  In het verslag maakt de inspecteur melding dat dit lunet laag is ten opzichte van de andere lunetten op het glacis.

1 Deze uitbouw krijgt in vestingbouwtermen de naam : caponniere.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4052″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4060″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” onclick=”img_link_large” title=”Caponniere”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Een weergave hoe een caponniere eruit kan zien. Deze caponniere heeft aan beide zijden openingen waaruit geschoten kan worden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_text_separator title=”Front 5 – 6″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4072″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” onclick=”img_link_large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Front 5-6 is in bijna alles front 4-5, behalve dat zich in de vestingwal geen poterne bevindt. Voor dit front ligt op het glacis een lunet. Dit lunet is te bereiken via de poterne gelegen tussen  4 -5 en via een gedekte weg.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_text_separator title=”Front 6 – 7″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4074″ img_size=”medium” style=”vc_box_rounded” onclick=”img_link_large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Front 6-7 heeft een lengte van zo’n 280  meter  . Voor dit front ligt een aarden ravelijn. In het midden van de vestingwal vindt men de Rammekens poort.

De uitgang loopt vervolgens door de linkerkant  van het voorgelegen ravelijn en komt uit in een wapenplaats1 gelegen op het glacis. Aan het eind van het glacis  gaat de weg verder over een brede brug, die loopt over  de voorgracht, en komt uit op de hoofdweg naar Middelburg.

Buiten de voorgracht ligt nog een een onvoltooid lunet.
Rechts van de Rammekenspoort ligt nog een sluis . Voor Bastion 7 ligt aan het uiteinde  van het glacis een lunet.

1 Wapenplaats : Place ‘d Arms in vestingtermen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde berichten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.