Schoonmaken van de wanden van de Oostbeer

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Vol ontzag heb ik kortstondig staan kijken hoe iemand bezig was met het afbikken van grond en zoutresten. ” het lijkt wel cement “, sprak hij terwijl het zweet van zijn gezicht gutste . Ik voelde mij een beetje ongemakkelijk om op het gemakje te blijven staan kijken hoe iemand hard aan het werk was.  Het resultaat mag er wel wezen van al dit harde werken. De beer wordt steeds mooier aan de de binnenzijde.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cq_vc_mediumgallery images=”5600,5590,5594,5596″ layoutno=”22″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cq_vc_imagewitharrow image=”5618″ textcolor=”#ffffff” textbg=”#4fc1e9″ elementshape=”cq-imagewitharrow-largeround” height=”300″]Na verwijdering van de grond en zoutresten komt er een kleine nis of een toegang tot het secundaire mijnsysteem te voorschijn. Deze ruimte is dichtgemetseld met een enkele laag steen. Hopelijk maakt men hier nog een opening in. Aan de zijkant is een schanier te zien waarmee de ruimte afgesloten kon worden.[/cq_vc_imagewitharrow][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cq_vc_imagewitharrow image=”5624″ captionalign=”right” textcolor=”#ffffff” textbg=”#4fc1e9″ elementshape=”cq-imagewitharrow-largeround” height=”300″]De schietgaten in de beer en de schietgaten (foto) aan de grachtzijde zijn ook schoongemaakt.[/cq_vc_imagewitharrow][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cq_vc_imagewitharrow image=”5630″ captionalign=”bottom” textcolor=”#ffffff” textbg=”#4fc1e9″ elementshape=”cq-imagewitharrow-largeround” height=”300″]Verwijderen van kapotte / rotte stenen. Het betreft hier de deklaag van de beer. De laag onder de deklaag verkeert in goede staat.[/cq_vc_imagewitharrow][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cq_vc_imagewitharrow image=”5628″ textcolor=”#ffffff” textbg=”#4fc1e9″ elementshape=”cq-imagewitharrow-largeround” height=”300″]Aan de buitenzijde van de beer worden de slechte stenen verwijderd. Deze worden later vervangen door nieuwe oude stenen. Door op de steen te kloppen kan men horen of deze kapot of rot is.[/cq_vc_imagewitharrow][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde berichten